Следвайте Гласове в  Министърът на отбраната Олексий Резников ще бъде

...
Следвайте Гласове в  Министърът на отбраната Олексий Резников ще бъде
Коментари Харесай

Сменят министъра на отбраната на Украйна заради корупционен скандал

Следвайте " Гласове " в 

Министърът на защитата Олексий Резников ще бъде отхвърлен идната седмица, само че няма да бъде изваден от екипа на президента Володимир Зеленски. Резников ще бъде сменен от ръководителя на украинското разузнаване Кирил Буданов, оповестява весник , като се базира на източници от президентската канцелария и кабинета на министрите.
Резников имаше водеща роля в договарянията със Запада за военна помощ, само че активността му бе сложена под подозрение след  обществен скандал. Ръководеното от него министерството му беше упрекнато, че купува храна за армията на изкуствено повишени цени. Един от заместниците му беше заставен да подаде оставка и след това беше задържан.

Въпреки абсурда украинският президент няма желание да смъкна доверието си от Резников, настояват от Киев. Обсъжда се да му бъде даден поста министър на правораздаването вместо настоящия правосъден министър Денис Малуски, който може да стане дипломат на Украйна в европейска страна.  " Никой не се съмнява, че той (Резников) би трябвало да остане в тима ", споделят източниците изданието, представено и от УНИАН.
Според източниците Буданов обаче не желае да оглави военното ведомство.

" За Кирил е доста мъчно да напусне разузнаването, той не желае да отиде в МО, тъй като схваща, че това е голяма бюрократична машина. Но нямаме време да го обмислим ", изяснява източник от средите на правоприлагащите органи.
Самият Резников разяснява, че " не е ставало дума, че би трябвало да приключи активността си на този пост ".
" Всеки служител би трябвало да осъзнае, че не е на поста си за цялостен живот. Той би трябвало да стартира една фаза и да я приключи. Така че съм подготвен за всяко развиване. Не се срамя от това, което съм направил. Със сигурност ще имам какво да покажа за това, което съм направил. А за останалото ще забележим ", споделя той.

През януари медиите оповестиха, че Министерството на защитата е закупило хранителни артикули на повишени цени за военните посредством частна компания. Олексий Резников отхвърли, че доставката на храни за военните е ставала на по-високи цени. Започва следствие и зам.-министърът на защитата Вячеслав Шаповалов написа оставката си, а военният министър поддържа решението му, тъй като по този начин ще бъде възобновено доверието на обществото и интернационалните сътрудници.
Олексий Резников играеше водеща роля в ръководството при отпора на съветската експанзия и при договарянията със Запада за военна помощ. За последно той бе във Франция, с цел да подписа договорка за закупуване на спомагателни радари за противовъздушна защита MG-200, които съгласно него " доста ще усилят потенциала на въоръжените сили за разкриване на въздушни цели, в това число крилати и балистични ракети, както и безпилотни летателни апарати от друг вид ".
На 3 февруари излиза наяве, че чиновници на МО са хванати да присвояват пари по време на градежа на казармите.
Освен това изпълняващият длъжността шеф на отдел " Военно-техническа политика, въоръжение и развиване на военното съоръжение " в МО Александър Лиев подаде оставка.
Източник: 
 
 
 
 
05 Фев 202326705 Фев 202368305 Фев 2023104305 Фев 20238305 Фев 2023191605 Фев 20231395КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023365311 Яну 2023225928 Яну 2023298726 Яну 2023573
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР